Nutreț combinat Creștere pui natural

Furaj complet Creştere natural
Cod viva: 1152
Tip de produs:furaj complet/ nutreţ combinat
Utilizare:se administrează ca atare, la discreţie
Consum estimat/pui:2 kg
Compoziţie:Proteină- 18,00%; Energie -12,09 MJ; Coccidiostatic - prezent

Puii de carne au ritm diferit de creştere, ceea ce face ca furajarea să fie diversificată, respectiv să existe mai multe tipuri de furaje. Una dintre cele mai răspândite scheme de furajare este cea bazată pe trei etape, cunoscute ca starter, creştere şi finisare. Fiecare etapă presupune schimbări, atât în ceea ce priveşte condiţiile de cazare, dar mai ales în domeniul furajării. Într-adevăr furajarea trebuie să fie diferită deoarece sporul în greutate şi cerinţele puilor sunt mult diferite pe parcursul perioadei creşterii.

DESCRIERE: trebuie reţinut faptul că în perioda 3-5 săptămâni, când se recomandă furajul creştere natural, puii îşi vor dubla greutatea. Dacă la 3 săptămâni un pui cântăreşte 750-800 grame, la vârsta de 5 săptămâni greutatea lui va fi de 1500-1600 de grame sau chiar mai mult. Astfel într-un interval de timp foarte scurt, de 14 zile, puiul de carne creşte într-un ritm mai rapid decât în faza de starter, când aproximativ aceeaşi greutate s-a acumulat în 3 săptămâni. Acest ritm rapid de creştere trebuie susţinut de un furaj adecvat atât pentru dezvoltare, cât şi pentru creşterea în greutate.

De ce puii de carne au un aşa mare potenţial biologic de a creşte rapid în greutate ?   Pentru că au fost selectate anumite rase de găini de carne la care s-a observat o capacitate de creştere mai rapidă, rase din care au rezultat hibrizii actuali (prin încrucişarea celor mai bune linii de carne).

Folosind furajul creştere natural se va optimiza creşterea, dar şi costul cu furajarea, ţinând cont de faptul că în acest interval consumul de furaj începe să crescă semnificativ.

Atenţie la risipa de furaje! Trebuie acordată atenţie sporită modului de hrănire, urmărindu-se la interval de 3-4 zile ajustarea hrănitorilor cu înălţimea puilor şi poziţionarea acestora pentru a se preveni risipa de furaj din hrănitori/jgheaburi. Atât la hrănitor, cât şi la adăpător marginea jgheabului va fi la înălţimea spatelui puilor, în aşa fel încât doar capul acestora să depăşească nivelul apei sau furajului din respectivul jgheab. klock kopior

Furajul creştere pui natural este un furaj granulat, granulele fiind puţin mai mari decât cele de starter (care este un furaj brizurat - adică cu granule sparte). Procesul de granulare are beneficii evidente, atât în ceea ce priveşte calitatea furajelor, cât şi modalitatea de hrană a păsărilor. Este cunoscut faptul că păsările sunt granivore (preferă grăunţele sau boabele). În acest sens granularea furajelor nu face decât să furnizeze hrana în forma agreată de păsări. Pe lângă aceasta în procesul de granulare furajele trec printr-o fază de sterilizare, ceea ce face ca la ieşirea din granulator granulele să nu conţină microbi. Granulele sunt boabe care conţin în mod egal toate elementele nutritive introduse în reţetă şi care, de asemenea, reprezintă o „hrană foarte curată”. Datorită acestor avantaje puii vor consuma cantităţi suficiente pentru creştere şi dezvoltare, într-un interval mai scurt de timp. Asta înseamnă că într-un anumit spaţiu se pot creşte mai multe păsări, acestea având suficient timp pentru hrănire, adăpare şi odihnă datorită granulării şi utilizării unor echipamente de hranire care facilitează consumul de furaje.

Compoziţia recomandată de viva pentru furajul creştere natural este cea din tabelul următor.

 

COMPOZIŢIE:

UM/kg

 

 

Proteină brută

18,00 %

Calciu

0,85 %

E.M. păsări

12,09Mj

Fosfor

0,57%

Grăsime

3,39 %

Sodiu

0,13 %

Celuloză

3,36 %

Vitamina A

9045 UI

Metionină

0,33 %

Vitamina D

5025 UI

Metionină+Cistină

0,65 %

Vitamina E

60 UI

Lizină

0,90 %

Coccidiostatic

prezent

 

Consumul specific de furaj creşterer pui natural  între 22 şi 35 zile este de este de cca. 2 kg, iar greutatea puilor poate ajunge la 1800 grame.

Comentarii

mihai
22.04.2015 16:40
cat costa sacul de nutret combinat NC 1152
Viva
23.04.2015 08:40
Buna ziua
pentru a afla pretul unui sac sau punga de 5, 10 kg la furajul NC 1152 trebuie sa intrebati la unul dintre magazinele apropiate de d-voastra.
Lista cu magazinele care comercializeaza produse vivabio o gasiti pe pagina noastra vivabio.ro la rubrica Magazine. Dati click, apare harta, click pe judetul dorit si apare lista cu magazinele din judet.
La detalii gasiti adresa si telefonul fiecarui magazin.
Multumim pentru interes si va dorim numai bine.

vivabio

Dacă doriți să ne trimiteți un mesaj, sau să ne adresați o întrebare, completați formularul de mai jos: