ACIDIFIANT

Acidifiant

Antibacterian: recomandat în apa de baut la păsări și porci

Acidifiantul lichid este un amestec de acizi organici cu acțiune sinergică, având puternice proprietăți antimicrobiene și efect de reducere a pH-ului.

Utilizarea acidifiantului în apa de băut are următoarele avantaje:

-Reduce nivelul de contaminare a apei de băut cu bacterii precum Salmonella, E.coli etc.

-Reducerea ph-lui în tractul digestiv

-Creșterea digestibilității furajelor

-Efect antibacterian la nivelul tractului gastro-intestinal

-Reducerea capacității de tampon a furajelor

-Reducerea diareei și reducerea deteriorării așternutului

-Îmbunătățirea sporului în greutate și a conversiei furajelor

-Menținerea sănătății animalelor.

EFECT ANTIBACTERIAN

Acidifiantul determină reducerea înmulțirii bacteriilor patogene în apa de băut și la nivelul tractului gastro-intestinal, în special prin inhibarea unor bacterii ca Salmonella și E coli.

Mod de acțiune

Acidifiantul conține acizi organici selectați, care au efect bactericid asupra agenților patogeni. Acești acizi organici au capacitatea de a pătrunde în celula bacteriană patogenă și să o distrugă. De asemenea, reducerea pH-ului sub 4,5 duce la formarea unui mediu impropriu dezvoltarii unor bacterii patogene.

Prin comparație cu acizii folosiți în acest produs, alți acizi organici sau anorganici nu pot trece de peretele celular bacterian.

Rezultatele obținute în urma programelor de testări efectuate în fermă, demonstrează realizarea unui spor mai bun în greutate și îmbunătățirea conversiei furajere la animale care au primit în rație acidifiant.

ACIDIFIANT

Recomandări privind administrarea produsului:

Acidifiantul este disponibil sub formă lichidă și poate fi administrat în apa de băut.

Dozele recomandate sunt următoarele:

Recomandat 1 mililitru /1 litru apă

Maxim 2mililitri / 1 litru apă

Minim 0,5 mililitri/1litru apă    

Dacă există posibilitatea, se recomandă măsurarea pH-ului apei de băut cu hârtie indicator de pH, atât înainte cât și dupî introducerea acidifiantului în apă.

Dozarea produsului se va face astfel ca în final apa de băut să aibă valoarea pH de 4,5 (min. 4 - max. 5)

Animalele care suferă de o infecție bacteriană vor continua să bea apă, chiar dacă se reduce consumul de hrană. Aceasta înseamnă că administrarea în apa de băut poate fi eficientă, atât în ceea ce privește menținerea sănătății, cât și în vederea susținerii performanțelor productive.

Acidifiantul este format din următorii acizi organici: acid propionic, acid formic, acid citric și acid lactic, aceștia fiind principalii acizi organici care sunt utilizați cu succes în combaterea unor bacterii patogene prin efectul reducerii pH-ului in apa de băut și în tractul digestiv al păsărilor și porcilor.

Pentru mai multe informații contactați distribuitorul local la adresa:

SC.FREEMAN.SRL, ORADEA, STR.BORȘULUI NR.45, BIHOR-ROMÂNIA,

TEL. +40/0259-428.075

Dacă doriți să ne trimiteți un mesaj, sau să ne adresați o întrebare, completați formularul de mai jos: