Nutreţ combinat Finisare curcani

Furaj complet Finisare curcani
Cod viva: NC 1640
Se administrează la:curcani de la 12 săptămâni până la sacrificare
Tip de produs:furaj complet / nutreţ combinat
Utilizare:se administrează ca atare, la discreţie
Consum estimat/curcan:21 kg (puicuţe) - 31 kg (masculi) de la 12 la 20 săptămâni
Compoziţie:Proteină - 17,44 %; Energie - 12,16 MJ/ kg; Coccidiostatic - Absent

Furajul finisare curcani este de asemenea, un furaj intensiv, destinat puilor de curcă de la vârsta 12 săptămâni până la sacrificare.

Ultima etapă de creştere a curcanilor este importantă din mai multe puncte de vedere si anume:

  • calitatea carcasei se definitivează în această etapă;
  • curcanii ating greutăţi considerabile, în perioada de la 12 la 20 de săptămâni îşi dublează greutatea, ceea ce înseamnă un consum mai mare de hrană;
  • necesarul de hrană trebuie să suţină atât creşterea semnificativă în greutate, dar şi cerinţele organismului pentru buna funcţionare, dezvoltarea sistemului imunitar şi pentru menţinerea stării de sănătate.

Din aceste motive furajul de finisare este realizat astfel încât să existe o corelaţie benefică între cantitatea consumată, menţinerea stării de sănătate, realizarea sporului în greutate şi costurile cu furajarea. rolex replications

Datorită creşterii consumului de hrană în această etapă, furajul nu trebuie să forţeze potenţialul productiv al curcanilor, asigurarea nutrienţilor la parametrii necesari reglându-se prin cantitatea de hrană consumată. Acest fapt permite reducerea costului / kg de furaj şi în final atingerea mai eficientă a parametrilor optimi de greutate.

În realizarea reţetei furajului finisare curcani se are în vedere şi faptul că, curcanii ajung la greutăţi importante la vârstă tânără şi de aceea necesarul de vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali trebuie satisfacut integral prin furajare.

Nu recomandăm înlocuirea furajului finisare curcani cu reţete mai slabe sau hrănirea doar cu cereale, din cauza acestor cerinţe nutritive mari.

Trebuie menţionat că o furajare neadecvată în perioada de finisare poate compromite întreg efortul depus până la această etapă. Dacă curcanii nu beneficiază de elementele nutritive corelate vârstei şi greutăţii pot regresa atât ca şi spor în greutate, cât şi din punct de vedere al sănătăţii şi al bunei funcţionări a organismului.

Atenţie furajarea exclusivă cu cereale şi calciu nu este benefică în faza de finisare, deoarece este o furajare restrictivă, parţială. Dacă totuşi se doreşte ca la final curcanii să acumuleze puţin mai multă grăsime, să capete o culoare mai galbenă a pielii, după vârsta de 20 de săptămâni se poate face o trecere la furajarea cu cereale (mai ales porumb), situaţie în care recomandăm administrarea de suplimente vitamino-minerale în apa de băut. 

Parametrii compoziţionali recomandaţi pentru furajul de finisare sunt prezentaţi în tabelul de mai jos:replique rolex

 

COMPOZIŢIE:

UM/kg

 

UM/kg

Proteină brută

17,44 %

Calciu

0,72 %

E.M. păsări

12,16 Mj

Fosfor

0,59 %

Grăsime

4,11 %

Sodiu

0,17 %

Celuloză

4,52 %

Vitamina A

10007 UI

Metionină

0,55 %

Vitamina D

4052 UI

Metionină+Cistină

0,83 %

Vitamina E

50 UI

Lizină

1,11 %

Coccidiostatic

absent 

 

Furajul finisare curcani nu conţine coccidiostatice, deoarece în această perioadă se poate realiza oricând sacrificarea şi legislaţia interzice prezenţa acestora în furajul de finisare. Din această cauza trebuie urmărită mai atent, poate, adăparea, în vederea evitării umezirii aşternutului, în special în zona adăpătorilor. Cu alte cuvinte se vor regla periodic adăpătorile şi se vor controla pentru a evita risipa de apă pe aşternut, în scopul prevenirii coccidiozei care produce pierderi în efectiv.

Consumul de furaj finisare curcani de la 12 la 20 săptămâni de viaţă este de cca.21  kg la puicuţe şi 31 kg la masculi, iar greutatea corporală la 20 săptămâni poate ajunge la cca. 13-15 kg la puicuţe şi la 18-20 kg la masculi.breitling kopiareplique Tag Heuer

Comentarii

cosmin
27.04.2015 18:50
Am 100de curcani albi au 1,6_2kg as vrea sa stiu daca aveti concentrate de amestec si daca pot sa le dau la varta aceasta sau ce imi recomandati as vrea amestec multumesc
Viva
28.04.2015 09:00
Buna ziua
Pentru etapa in care sunt curcanii d-voastra noi va recomandam sa administrati furaj Crestere 1 cod NC 1620, deoarece inca necesarul de proteine, vitamine, minerale este mare si va fi greu sa realizati un furaj potrivit printr-un amestec de cereale proprii cu concentrat.
Asadar, credem ca cel mai bine este sa continuati pina la varsta de 8 saptamini, respectiv la cca 4kg viu cu furaj crestere 1 cod NC 1620, apoi de la 8-12 saptamini (8 kg viu) cu furaj crestere 2 cod NC 1630 si dupa aceea va recomandam concetrat Finisare Pasari cod CC 1000 in amestec cu cereale (1 parte concetrat+3 parti cereale -porumb si eventual grau) perioada de la 12 saptamini pina la sacrificare.
Daca doriti si alte detalii legate de furajarea curcanilor intrati pe pagina noastra la rubrica Produse-Nutret combinat curcani si la fiecare tip de furaj, daca deschideti la detalii gasiti mai multe informatii utile.
Va multumim pentru interes si va dorim spor.

vivabio
turturea ion
22.05.2015 10:31
buna ziua,am 10 curcani de 8 kg ce mancare imi recomandati ,si care este pretul pe kg de furaj?eu sunt din avrig sibiu si cum ar fi cu transportul
Viva
27.02.2019 05:42
Buna ziua
pentru curcanii de peste 8 kg recomandam
furaj granulat Finisare curcani cod NC 1640 administrat ca atare
sau
amestec de cereale (porumb si eventual griu macinat) cu concentrat Finisare pasari cod CC 1000 - in acest caz se amesteca 1 parte Concentrat + 3 parti de porumb macinat.
Pentru cumparare si pret va rugam sa luati legatura cu distribuitorul nostru din Sibiu -dl Popa Dumitru , tel. 0731-023276.
Multumim pentru interes !

vivabio

Dacă doriți să ne trimiteți un mesaj, sau să ne adresați o întrebare, completați formularul de mai jos: