Ghidul de crestere
20 Responses

 • admin says:

  Pentru a deschide un magazin de furaje vivabio trebuie sa precizati localitate/judetul in care se va desfasura aceasta activitate, urmind ca dupa trimiterea acestei informatii sa va punem in legatura cu distribuitorul/depozit din zona d-voastra, impreuna cu care veti stabili in detaliu conditiile de livrare, preturi, alte cerinte.
  Va doresc o zi buna si va multumesc pentru interesul manifestat fata de produsele noastre.
  Teofil Tasadan
  Director – vivabio-

 • vilcu vasile says:

  vreau sa-mi deschid un magazin de furaje si puii in orasul stefanesti.jud arges.as dori sa primesc informatiile necesare si cum am putea lua legatura.va multumesc

 • admin says:

  Buna ziua
  Voi incepe cu principala preocupare prezentata in solicitarea d-voastra, respectiv soia modificata genetic.
  Trebuie sa stiti ca, la ora actuala, peste 90% din soia comercializata si implicit srotul de soia folosit in furajarea animalelor provine dintr-un soi modificat genetic. Probabil ca si soia folosita in produsele alimentare de uz uman sunt din aceeasi categorie.
  Exista multe discutii in jurul acestei chestiuni, cu soiurile modificate genetic care, probabil ca stiti, sunt facute pentru a rezista la tratamente cu erbicide. Personal as fi mai mult ingrijorat de soia care intra direct in alimentele destinate consumului uman, deoarece aceea care intra in furaje sufera in organismul animal o prelucrare laborioasa, in asa fel incit putem zice ca nu mai avem de-a face cu soia consumata care ramine in organism, totul fiind descompus prin metabolizare.
  Daca ar fi totusi a ma tem de ceva as alege partea cu reziduurile de chimicale ramase in plante dupa tratamentele pentru combaterea bolilor si buruienilor.
  Din informatiile pe care le avem soia folosita in furajele noastre este bine verificata asupra chestiunii reziduurilor de substante chimice, fiind in cea mai mare parte srot de soia din soiuri modificate genetic, asa cum este precizat si pe eticheta produselor. Pot spune ca ne-am dori sa putem oferi si o alternativa 100% bio sau de fapt eco cum se spune acestui gen de produse, dar atunci preturile produselor ar fi cu siguranta atit de mari incit din aceasta activitate nu s-ar putea trai si la ora asta nu exista cantitati suficiente fizic.
  Trebuie totusi sa spun ca produsele noastre sunt caracterizate de folosirea unor materii prime atent selectionate, nu folosim substante chimice care sa stimuleze artificial productia, ci realizam retete in care ne ghidam dupa ceea ce i se potriveste natural cel mai bine fiecarei specii si categorii de animale in parte. Nu folosim hormoni, stimulatori de ouat etc., toate aceste masuri fiind luate in vederea obtinerii unor furaje cit mai sigure pentru alimentatie. Datorita calitatii ingredientelor folosite, retele noastre nu sunt cele mai ieftine. Chiar daca in cazul soiei nu avem alte surse decit soia in mare parte modificata genetic, va asiguram ca produusele noastre sunt foarte riguros realizate si bine verificate.
  Daca doriti sa obtineti soia nemodificata genetic, trebuie sa cautati vreun producator in Romania, care cultiva asemenea soi si sa luati soia boabe sau srot, daca produce. Daca folositi soia boabe trebuie sa stiti ca ele nu se administreaza ca atare la animale ci numai dupa un tratament termic temeinic (oparire la peste 80 grade sau prajire).
  Agricultura ecologica presupune mult mai multe lucruri decit alegerea soiurilor de plante cultivate si acest tip de agricultura nu ar putea , la ora actuala, furniza nici 5% din necesarul de hrana. Exista deja un mit in jurul acestor termeni si persoane care vind pielea ursului din padure.
  Cea mai sigura agricultura ecologica ar fi aceea in care d-voastra ati cultiva plante pe un teren unde in ultimii 10 ani nu s-au folosit chimicale, ci numai ingrasamint natural, si nici d-voastra sa nu folositi chimicale ci doar lucrari mecanizate, sa nu aveti in apropiere surse de contaminare (alte culturi tratate, ape freatice cu diversi poluanti etc). Asta seamana deja cu agricultura de subzistenta, gospodaria tipic taraneasca dar mult mai atent administrata si din care probabil ca poate trai 1-2 familii.
  In legatura cu moartea gainilor s-ar putea sa nu fie din cauza ratiei unilaterale, respectiv hranirea doar cu uruiala, care desi nu este cea mai buna nu duce totusi la moartea animalelor, cu exceptia cazului in care cerealele sunt cu probleme. Dar pot fi multe alte cauze care tin de boli ale pasarilor, de exemplu, si de aceea este bine sa aveti in vedere igiena spatiului de cazare, mai ales la rasele specializate care sunt mai sensibile.
  Cu stima
  Dr. Teofil Tasadan

 • petre says:

  sant foarte multumit deprodusul vivabio pentru puide gaina de la 1- 20 zile dau un randament extraordinar va multumesc

 • admin says:

  Buna ziua
  pentru Mures va rog sa luati legatura cu dl. Veres Ladislau la tel. 0745-254531
  Multumim pentru interes

 • admin says:

  Buna ziua
  pentru jud. Alba va rugam sa luati legatura cu dl. Popa Dumitru, care se ocupa de distributie in zona respectiva, la telefon 0788351266
  Multumim pentru interes si va dorim succes

 • admin says:

  Buna ziua,
  as dori sa despartim cele 2 chestiuni ca se le putem trata separat, adica
  1.Problema concentratului sau poate ca a furajului granulat, nu stiu exact ce ati folosit la curci
  (noi numim concetrate acele produse care se amesteca cu cereale pentru a obtine furajul complet).
  Curcanii au un ritm de crestere deosebit, femelele cresc foarte bine pina la 15 kg , iar masculii pina pe la 20-25 kg.
  Daca doriti sa ajunga repede la aceste greutati trebuie sa-i hraniti in ritmul lor normal de crestere, adica sa le dati furaje.
  Daca introduceti si porumb sau griu in ratie este bine sa o faceti treptat si sa stiti ca ritmul de crestere va incetini, slabind putin reteta (sa zicem asa) si vor acumula mai multa grasime (care le va da insa un gust mai bun). Eu as recomada sa folositi mai ales cereale cu cca. 1 luna inainte de sacrificare si sa le introduceti treptat in ratia zilnica .

  2.Problema cu diareea poate veni din cauze infectioase, paraziti, etc,( mai ales daca au si alte semne de boala ). In aceasta situatie trebuie administrat tratament adecvat, recomandat de medicul veterinar. Pentru ca si eu sunt medic veterinar, va sfatuiesc ca la curcani sa faceti un tratament pentru deparazitare cu METRONIDAZOL, medicament pe care il gasiti la farmacia umana, este sub forma de tablete de 250 mg (se foloseste in tratamente la oameni) si nu este scump (o cutie are 20 de tablete, iar la 3 curcani aveti nevoie de 3×7=21 tablete). Puteti cumpara 1 cutie si la un curcan sa-i administrati doar 6 zile.
  Asadar, daca curcanii au peste 5 kg greutate vie, trebuie sa le administrati, pe cioc, 1 tableta/zi/curcan, timp de 7 zile consecutiv.
  Daca diareea de care vorbiti a fost de culoare galbena si daca ficatul a fost cu modificari, respectiv cu pete sau noduli albiciosi-galbui, uneori la animalele bolnave capul capata culoare vinata, negriciosa . In astfel de situatii este foarte probabil ca toti curcanii sa fie afectati de acesti paraziti si exista pericolul de a slabi si chiar sa moara.
  Boala aceasta apare mai ales daca cresteti curcanii impreuna sau in apropiere de gaini.
  Sper ca sfaturile mele au fost de folos si va doresc succes in cresterea curcanilor si nu numai.

  Dr. Teofil Tăşădan
  vivabio

 • admin says:

  Luati legatura cu ditribuitorii nostri de la Agroland
  Gasiti adresa lor si detalii despre franciza pe http://www.agroland.ro

  Teofil Tăşădan
  vivabio

 • Simut Ovidiu says:

  Buna ziua sunt un clent fidel al produselor dumneaviastra si as avea cateva intrebari pt dumneavoastra …
  1 La gainile ouatoara faptul ca le administrez in fiecare zi Jolo Max poate sa le cauzeze unele probleme sa este deajuns doar o saptamana pe luna …?
  2 Pui hibrizi de carme…. de gasca sau curcan au capacitatea de a se reproduce sau sunt sterilizati de mici …?
  Va multumesc si astept sa imi raspundti

 • admin says:

  Buna ziua
  Produsul Jolomax nu este nicidecum daunator, dar nu trebuie sa faceti risipa.
  Astfel ca recomandam sa fie administrat asa cum scrie pe eticheta, respectiv in cure lunare de cite 3-5 zile.

  Puii de gasca sau de gaina, curca etc pe care noi ii comercializam nu sunt sterilizati.
  Ei se reproduc si puteti obtine urmasi de la ei, dar urmasii lor nu sunt la fel de performanti ca si parintii lor in ceea ce priveste viteza de crestere de exemplu.
  Va dorim succes in activitatea de crestere a puilor.
  vivabio

 • horea says:

  As dori sa infiintez o micro-ferma de gaini ouatoare (cateva sute de gaini) din rasa Isa Brown si as dori o reteta de furajare folosind furaje vivabio incepand de la ziua 1 pana la varsta de ouare. As vrea sa stiu masa de hrana /gaina/zi si in functie de varsta etc
  Va multumesc si astept raspunsul!!!.

 • admin says:

  buna ziua
  Pentru furajarea puicutelor si respectiv gainilor ouatoare va propunem varianta de utilizare a concentratelor vivabio in amestec cu cerealele de la d-voastra.
  In pagina http://www.vivabio.ro la rubrica Produse / Pasari/ Furaje/ Concentrate furajere gasiti compozitia fiecaruia si recomandari.

  Perioada Produs vivabio Consum/cap

  1 zi – 6 saptamini CC 1115 + cereale 1,1 kg furaj complet/cap/perioada
  6 – 18 saptamini CC 1120 + cereale 6,5 kg furaj complet/cap/perioada
  peste 18 saptamini CC1210 + cereale 110-130 g furaj complet/cap/zi
  In ametecul final se va pune concentrat dupa recomandarea din tabel + cereale (din care 15-20 % grau+ restul porumb).
  Pentru preturi, va rog sa va adresati celui mai apropiat magazin de zona in care locuiti.
  Lista cu magazine o gasiti pe http://www.vivabio.ro la rubrica Magazine.

  vivabio

 • marius says:

  Buna ziua as dori sa infintez o mica ferma de curcani rasa BIG6 miar fi de mare folos sa aflu o reteta de furaje si vitamine de care auj nevoie din prima zi pana la 20 sapt va multumesc anticipat

 • admin says:

  Buna ziua
  Pe pagina noastra http://www.vivabio.ro, la rubrica Produse – Furaje curcani, gasiti un tabel cu furajele pe care noi le recomandam acestor curcani, tabel in care sunt trecute si cantitatile consumate in fiecare etapa de crestere.
  In furajele noastre exista toate ingredientele necesare de care curcanii au nevoie, inclusiv vitaminele.
  Acesta este raspunsul, daca la asta v-ati referit cind ati cerut reteta de furaje si vitamine pentru curcani.
  Daca insa va ginditi la faptul ca ati putea produce d-voastra acasa astfel de furaje, insa va lipseste numai reteta, credem ca drumul este mai greu si prea lung, deorece implica mai multe lucruri decat o reteta si este foarte posibil ca in final sa fie o varianta mai putin eficienta decat sa cumparati furajul gata facut.
  Pe linga furaj va recomandam sa aveti in vedere si celelalte aspecte enumerate in Ghidul de crestere a curcanilor, deoarece numai daca “rasa, casa si masa” sunt de buna calitate se pot obtine performante. Curcanii au particularitatile si sensibilitatile lor, dar compenseaza satisfactia obtinerii unor exemplare de 20 kg sau mai mult si de asemenea gustul si calitatea hranei obtinuta in propria gospodarie.
  Va dorim spor la lucrur si numai bine.

  vivabio

 • Mihai says:

  Buna ziua.
  Sunt un client fidel al produselor agroland, ultima achizitie fiind de 250 pui curca joia trecuta.
  Problema mea este insa cu puii de curca achizitionati mai demult, unul murind zilele trecute la o greutate de ~5 kg. Dupa o disectie, am obs. ca prezenta pete alb-galbui pe ficat.
  Va rog sa imi spuneti daca exista un tratament naturist pentru aceasta boala a ficatului cu efecte garantate, iar daca nu, ce tratament ar trebui sa le administrez celorlalti curcani (inca in viata). Va multumesc!

 • admin says:

  Buna ziua
  Din cele descrise de d-voastra si din ceea ce este destul de probabil sa se fi intamplat, ma gindesc la una dintre frecventele boli parazitare care afecteaza curcanii -Histomonoza.
  Daca este vorba de aceasta boala ar fi trebuit in mod normal sa apara si diaree, de culoare galbuie, stare de abatere, lipsa poftei de mancare si uneori colorarea capului inspre violet/maroniu inchis.
  Si probabil ca aveti in gospodarie gaini sau pui de gaina, gainile fiind purtatoare de paraziti, fara insa ca ele sa manifeste boala din punct de vedere clinic (practic nu au semne de boala). Insa ouale de paraziti sunt inghitite de curcani (chiar daca sunt separati de gaini, aceste oua ajung si in spatiul lor de crestere, transportate pe talpa incaltamintelor, prin unelte etc).
  Ce este de facut?
  Ca sa raspund la una dintre intrebarile d-voastra legat de tratament, trebuie sa recunosc ca nu stiu sa existe tratament naturist pentru aceasta boala. Ceea ce va pot recomanda si care da rezultate este un tratament medicamentos, antiparazitar.
  Medicamentul eficient il gasiti la farmacia umana si se numeste METRONIDAZOL -tablete 250 mg.
  Mod de administrare-
  -prima administrare recomand sa fie facuta la varsta de 2 luni cu 1/2 (jumatate) de tableta pe zi/curcan , timp de 7 zile. Este bine sa se faca acest tratament chiar si atunci cind nu apar semne de boala, ca preventie, mai ales daca in gospodarie sau in vecinatate exista gaini.
  -a doua administrare (recomandata mai ales daca exista posibilitati de reinfestare dupa primul tratament) la varsta de 4 luni cu 1 tableta/ curcan/zi, timp de 7 zile.
  Administrarea tabletelor se face individual, introducand pe cioc, la baza limbii tableta, dupa care se strange cateva secunde ciocul ca sa inghita tableta.
  In cazul prezentat de d-voastra, la curcanii de 5 kg, veti administra 1 tableta/curcan/timp de 7 zile – la toti curcanii din acelasi lot.
  Daca aveti si curcani mai mici in gospodarie va recomand sa le faceti tuturor tratament, la cei sub 5 kg administrandu-le jumatate de tableta/zi/7 zile consecutiv.
  Utilizarea acidifiantului in apa de baut este, de asemenea, o masura de a preveni unele imbolnaviri, mai ales prin apa in care se pot dezvolta microbi cu usurinta, iar in cazuri de boala sau o data pe luna va recomand administrarea complexului polivitaminic Jolomax pe care il gasiti la Agroland si la alte magazine in tara, magazine care comercializeaza produse vivabio.
  Va doresc succes si sper sa va fie de folos sfaturile mele.

  dr.Teofil Tasadan
  vivabio

 • maria says:

  am cumparat pui de gaina au deja 1 luna si au ce vitamine le trebue caci se ciupesc pina pmor

 • admin says:

  Buna ziua
  Haideti sa o luam de la inceput.
  Inteleg ca aveti pui care se ciupesc unul pe altul, adica manifesta simptome de canibalism – asta este de fapt problema.
  Acuma, problema asta poate avea mai multe cauze si nu neaparat vitaminele vor rezolva situatia, cu toate ca ele pot fi de ajutor.
  Va recomand sa verificati urmatoarele aspecte:
  1.Densitatea puilor – in locul in care sunt cazati puii d-voastra, in ideea sa nu fie prea multi pe mp, adica inghesuiti.
  Ar trebui sa aveti la aceasta varsta maxim 30 pui/mp si in final sa ajungeti la vreo 10 pui/mp.
  2. Lumina – sa nu utilizati pentru iluminat un bec prea puternic, pus si foarte aproape de pui. Lumina prea puternica poate fi data, de exemplu, de un bec de 60 -100 W care este amplasat la jumatate de metru deasupra puilor. Pasarile sunt foarte sensibile la actiunea luminii si lumina foarte puternica poate provoca comportamente de canibalism. Pentru iluminat folositi un bec de 25-40 W daca este amplasat aproape de pui sau in incaperea unde stau, pe tavan, un bec de 100 W.
  3. Zgomote in apropiere – zgomotele puternice (lovituri de ciocan, utilaje, motoare, reparatii de unelte, caini care latra…) pot genera manifestari de canibalism la pui. Daca exista asa ceva rezolvati problema.
  4. Animale (pisici, rozatoare) care daca au intrat in adapostul puilor au provocat panica si urmarea este canibalismul.
  Probabil ca puii consuma furaje combinate si de aceea nu pun la socoteala vreo lipsa de minerale. Daca puii ar fi hraniti numai cu cereale si fara acces la iarba si curte atunci ne putem gandi si la lipsa unor minerale din ratie, dar la 1 luna este inca prea devreme totusi. Iar daca primesc furaje nu se pune problema asta.
  Mai exista posibilitatea ca vreunul dintre pui sa fie mai agresiv si sa declanseze un astfel de fenomen, ciupind alti pui, iar daca la vreunul se ajunge la singe vor fi si altii care se apuca de ciupit.
  Solutii posibile:
  - daca puteti identifica vreo cauza dintre cele de mai sus, remediati problema
  si mai puteti adauga un complex polivitaminic in apa de baut, doza 1ml/litru de apa (in general -dar vedeti mai intai recomandarea de pe produs) timp de 7-10 zile.
  Puteti sa le dati cate putina iarba ca sa aibe preocupare dupa ce au consumat furaje sau pe linga accesul la furaje.
  Sau puteti pune intr-o tavita niste granule de calciu, tot pentru a crea preocupari puilor (se gasesc in magazinele de furaje).
  Nu am discutat despre temperatura si asternut care sper ca sunt in regula. Pentru detalii intrati pe http://www.vivabio.ro si vedeti Ghidul de crestere.
  Daca aveti si alte detalii mai exacte si daca va mai putem fi de folos va rugam sa ne scrieti.
  Multumim si va dorim spor si succes.

  vivabio
  admin

 • Grigore George says:

  As dori un tratament contra varsatului la curcani. Multumesc anticipat

 • admin says:

  BUNA ZIUA
  Din ceea ce spuneti cred ca este vorba despre (difero)variola, care este o boala produsa de un virus.
  Ea are 2 forme de manifestare clinica:
  -una externa sub forma unor negi de culoare bruna, care apar in zona capului (creasta, cioc, barbite..)
  -a doua forma, cea interna, este de fapt periculoasa din punct de vedere al sanselor de supravietuire. In acest caz, apar in gura niste formatiuni ulceroase, asemanatoare cu aftele, care impidica pasarea sa consume hrana si in acest caz se poate ajunge la moartea pasarilor.
  Forma externa nu este atat de grava, ea trece in cca 2 saptamini. Acei “negi” se vor desprinde si cad.
  Ceea ce puteti face in acest caz, este sa asigurati conditii bune de igiena in adapost si hrana de calitate.
  Se poate aplica o solutie antiseptica pe acele formatiuni (albastru de metil, iod etc) si se poate administra un complex polivitaminic in apa de baut, in perioada evolutiei bolii.
  Pasarile trecute prin boala raman cu imunitate si anul viitor nu mai fac boala. Boala apare sezonier in lunile august septembrie (inceput de toamna) si afecteaza atat curcanii cat si gainile, mai ales puicutele in primul an de viata.

  Va dorim succes si sa va creasca curcanii.

  Dr. Teofil Tăşădan
  vivabioLasa un comentariu

Produsele vivabio


Catalog Furaje